Voordelen kozijnen

De vele voordelen van kunststof kozijnen

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijn bij een renovatie van het huis. De keuze voor een bepaald type kozijnen is in de praktijk van meerdere factoren afhankelijk. Gezien de vele voordelen is het niet niet zo gek dat veel mensen voor kunststof kozijnen kiezen. Hieronder zullen we 8 voordelen aan je voorleggen.

 1. Warmte isolatie

Ruim 60% van het energieverbruik in een woning gaat naar de verwarming. De kunststof kozijnen van Kozijn Totaal Service zijn zo ontwikkeld dat zij optimale thermische eigenschappen bezitten en daarmee beter isoleren dan  houten- en aluminium kozijnen.

  2. Chemische Bestendigheid

PVC is goed bestand tegen basen, niet-oxiderende zuren, zouten alcoholen, minerale vetten en oliën. Daardoor blijven kunststof kozijnen goed, ook bij gebruik in industrie- en kust gebied.

  3. Brandgedrag

De kunststof kozijnen van Kozijn Totaal Service vertonen een uitstekend brandgedrag, dat wil zeggen dat zij moeilijk ontvlambaar en zelf dovend zijn.

  4. Geluidsisolatie

Heb je veel geluidsoverlast van buitenaf omdat je bijvoorbeeld aan een drukke weg woont, dan doe je er goed aan om kunststof kozijnen te nemen. Met de jaren is de kwaliteit steeds beter geworden. Super geluids-isolerende beglazing tot wel 47 mm. dik behoort tot één van de vele mogelijkheden.

Tip: Wil je nou extra geluidsisolatie op je slaapkamer voor een goede nachtrust denk dan eens aan een rolluik.

  5. Extreem lange levensduur

Bij laboratorium proeven met versnelde veroudering werd bij een ouderdom van 80 jaar nog geen noemenswaardige veroudering vastgesteld. Maar belangrijker is misschien nog wel de praktijk dat in ruim 50 jaar heeft bewezen dat er inderdaad nauwelijks veroudering is waar te nemen.

  6. Onderhoudt

Afhankelijk van de locatie zullen kunststof kozijnen meer of minder vervuilen door klimatologische invloeden. Het is daarom aan te raden om de kunststof kozijnen af en toe te reinigen. Veelal is het voldoende om de kozijnen tijdens het  lappen  van de ramen mee te reinigen.

  7. Sterk inbraakwerend

Kunststof kozijnen liepen jaren voorop in het toepassen van inbraak werend hang- en sluitwerk. Veel certificaten zijn inmiddels verstrekt en zelfs het toepassen van gelijk hang- en sluitwerk blijken kunststof kozijnen een hogere weerstand te hebben tegen inbraak dan houten- en aluminium kozijnen. Dit wordt mede veroorzaakt door het “verende Karakter” van de grondstof PVC.

 

  8. PVC en het milieu

De productie en verwerking van PVC vormen geen grote aanslag op het milieu. Er worden daar dan ook grote eisen aan gesteld. Het basiselement zout is haast onbeperkt voorradig. Aardolie daarentegen is een kostbare grondstof. Bij het aanmaken van PVC wordt slechts 43% aardolie gebruikt terwijl de meeste andere kunststoffen voor 100% uit aardolie producten bestaan. De energiekosten bij productie van kunststof kozijnen zijn dan ook 3-maal zo laag als die bij houten- en/of aluminium kozijnen. Verder is PVC volledig recyclebaar en wordt weer gebruikt om bijvoorbeeld tuinmeubelen, hekwerk, witte kilometerpaaltjes, vensterbanken e.d. te maken.