Duurzaamheid

Duurzaamheid & recyclen

De levensduur van kunststof kozijnen lijkt heel makkelijk te bepalen maar is van meerdere factoren afhankelijk. Enkele factoren kunnen zijn: de kwaliteit van het product en de montage.

Kunststof kozijnen gaan gemiddeld tussen de 50-75  jaar lang mee en hebben weinig tot geen onderhoudt nodig. Het is wel mogelijk dat bepaalde onderdelen tussentijds vernieuwd of vervangen dienen te worden. De kans is dus groot dat je maar één keer hoeft te investeren in kunststof kozijnen in je leven.

Qua onderhoudt wordt aangeraden om de kozijnen regelmatig schoon te maken en we adviseren één keer per jaar het hang- en sluitwerk te smeren voor een optimale werking.

Kunststof kozijnen worden vervaardigd uit PVC (Polyvinylchloride). Dit materiaal is tot 10 keer recyclebaar zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. In tegenstelling tot bij houten kozijnen hoeven er dus geen extra bomen gekapt te worden maar wordt er duurzaam geproduceerd.

Houten kozijnen gaan 75 jaar mee maar vereisen wel levenslang onderhoudt en ga er van uit dat houten kozijnen om de 5 jaar geschilderd dienen te worden

Aluminium kozijnen hebben een levensduur om ongeveer 40 jaar, maar uit onderzoek is gebleken dat ondanks dat de kwaliteit steeds beter wordt en het materiaal goed recyclebaar is dat de isolatiewaarde nog altijd minder is dan bij houten of kunststof kozijnen.

Naast duurzaamheid zitten er nog meer voordelen aan kunststof kozijnen.
Leer er hier meer over!

kozijn