Waar moet je op letten

Waar moet je op letten bij het kopen van een Dakkapel?

Ben je enthousiast over de mogelijkheden van een dakkapel dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten zodat je niet onverwachts voor onnodige verrassingen komt te staan. Om je alvast op weg te helpen hebben we 9 zaken voor je op een rij gezet waar je op niet moet vergeten om aan te denken.

Mocht u vragen of advies nodig hebben dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

  1.Plaatsing dakkapel

Bij de ruimte waar je een dakkapel laat plaatsen is het belangrijk te kijken waar je de dakkapel precies geplaatst zou willen hebben. Waar heb je het beste uitzicht en meeste lichtinval? Is de plek praktisch gesitueerd? Zit de dakkapel ook aan de buitenkant op een mooie plek, passend bij de uitstraling van het huis?

2.Formaat dakkapel kiezen  

Dakkapellen voor uw woning zijn maatwerk, het is belangrijk om goed naar uw woonwensen en mogelijkheden te kijken .

Onze dakkapellen worden in onze eigen productiehal geproduceerd waardoor er vele mogelijkheden qua formaat zijn. Graag komt onze adviseur bij u langs voor een passend advies

3.Uitstraling dakkapel

Er dienen niet alleen keuzes  gemaakt te worden bij het formaat en de plaatsing van een dakkapel. Maar denk er ook over na welke uitstraling u de buitenkant wilt geven.
De vorm van een dakkapel is belangrijk voor de uitstraling van het huis.

Qua afwerking is het mogelijk te kiezen voor een effen afwerking maar ook voor een houtnerfstructuur bijvoorbeeld, beiden uiteraard in diverse kleuren.
Onze adviseur kan de mogelijkheden met je doornemen. 

  • Dakkapel met zinken trim en zinken waterafvoer

4. Ramen kiezen 

Om ervoor te zorgen dat je het meeste profijt hebt van een goede lichtinval kiezen veel mensen voor ramen over de hele breedte van de dakkapel. De dakkapel is standaard voorzien van draai-kiepramen.

Wil je de dakkapel een extra upgrade geven kies dan als extra optie voor ventilatieroosters, screens of rolluiken en insectenhorren zodat je ook goed kunt verduisteren en ventileren.

5. Vergunningen 

De regels zijn per gemeente verschillend, controleer daarom goed of je een vergunning nodig hebt. Op onze pagina Vergunningen verwijzen we je door naar officiële pagina over regels en wetten.

Het verwerken van een vergunning aanvraag kan een aantal weken duren. Wanneer de informatie niet compleet genoeg  is volgens de desbetreffende gemeente kan dit zelfs nog langer tijd in beslag nemen.

Heb je een vergunning nodig en wil je dit liever niet zelf regelen dan is het optioneel (tegen meerprijs) om dit door ons te laten verzorgen.

  6.Voorbereidingen

Een dakkapel wordt in één dag geplaatst (uitzonderingen daar gelaten) daarom is het van belang om goed voor te bereiden.
Ruim daarom vast de kamer op waar de dakkapel geplaatst zal worden, zodat de monteurs niet om de spullen heen hoeven te werken.

We raden het aan om de vloer van en naar de werkruimte af te dekken om onvoorziene schade te voorkomen.
Daarnaast raden we aan om de buren in te lichten om eventueel hinder te voorkomen.

7. Verzekeringen

Na het plaatsen van een dakkapel heeft je huis een mooie upgrade gekregen. Vergeet dan ook niet te checken of de opstalverzekering gewijzigd dient te worden, zodat alle verzekeringen kloppend zijn na het plaatsen van de dakkapel en u niet anders meer hoeft te doen dan te genieten van uw mooie nieuwe ruimte.

8. Plaatsen dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel duurt doorgaans 1 dag. Heb je speciale wensen dan kan het zijn dat er meer tijd voor uit getrokken moet worden.

Weer of geen weer omdat we bij Kozijn Totaal Service dakkapellen prefabriceren is het mogelijk het hele jaar door te plaatsen.

Binnen afwerking Dakkapel
Na het plaatsen van een dakkapel het de buitenkant prachtig afgewerkt maar houdt er rekening mee dat de binnenkant ook nog enige zorg nodig heeft.
U kunt er voor kiezen om de binnenzijde af te werken met gipsplaten, stucwerk maar wellicht vind u hout een mooiere optie.

u kunt ervoor kiezen dit zelf te doen of hier een bedrijf voor in te schakelen.

9. Inrichten

Heeft u moeite met het inzicht en inrichten van een ruimte dan zijn de online programma’s van SketchUp en Floorplanner wellicht een handig hulpmiddel om u meer ruimtelijk inzicht te geven.

Je maakt eenvoudig de ruimtes na en je kunt zelfs de meubels digitaal toevoegen. Dit geeft je een mooi inzicht van de extra ruimte welke wordt gecreëerd met een dakkapel en het scheelt straks tillen en schuiven van meubels om te kijken hoe de ruimte het beste ingedeeld kan worden.