Voordelen dakkapel

7 Voordelen van een dakkapel

Wil je een dakkapel plaatsen dan ben je vast benieuwd naar de voordelen welke een dakkapel op gaat leveren.
Hieronder zullen we 7 voordelen aan je voorleggen.

 1. Extra leefruimte


Met het plaatsen van een dakkapel worden loze ruimtes in huis omgetoverd tot bruikbare vierkante meters. Ruimtes die u voor dagelijks gebruik kunt indelen zoals:
– Badkamer
– Slaapkamer
– Werkkamer
– Logeer kamer
Ruimtes waar bijvoorbeeld een schuin dak zit en u niet rechtop kunt staan krijgen dus ineens een duidelijkere functie.

 2. Meer licht en natuurlijke warmte

De ruimte waar u de dakkapel plaatst is meestal een donkere ruimte met een klein of wellicht helemaal geen dakraam. De dakkapel die geplaatst wordt zal worden voorzien van HR++ isolatieglas Ug. 1.0  en zorgt daarvoor dat er veel natuurlijk licht binnen zal komen. Hierdoor krijgt de ruimte ook de mogelijk om te profiteren van de natuurlijke warmte die de zon met zich meebrengt.

3. In één dag geplaatst


Als eenmaal de beslissing is genomen om een dakkapel te laten plaatsen wilt u hier ook niet te lang op wachten. Doordat de prefab dakkapel in onze eigen productiehal gemaakt wordt, is het binnen enkele weken  mogelijk om deze in 1 dag te plaatsen (uitzonderingen daar gelaten)

 

 4. Minder energielasten

Omdat wij gebruik maken van 120 mm. dikke PIR platen die aan beide zijden voorzien zijn van een aluminium folie, hebben onze dakkapellen een zeer hoge isolatiewaarde van Rc. 5.67.

Daarnaast hebben onze dakkapellen HR++ isolatieglas en door deze beide hoogwaardige producten te gebruiken zal de natuurlijke warmte van de zon beter in huis blijven en de isolatiewaarden toenemen.

De ruimte zal in zomer en winter aangenaam zijn en u hoeft minder te verwarmen waardoor de energiekosten lager blijven.

 5. Waarde toevoeging

Een investering als een dakkapel doe je in eerste instantie voor jezelf, je wilt meer woongenot creëren, de aanschaf kosten zullen namelijk meestal hoger zijn dan de meerwaarde. Het toevoegen van een ventilatierooster en rolluik zal ook zeker voordelen bieden.

Door een dakkapel te kiezen die qua uitstraling en bouwtechnisch goed bij je huis past zullen in sommige situaties de hypotheekverstrekkers deze meerwaarde meenemen in een “aanvullende”- of vervolghypotheek doordat de woning dan in een andere tariefklasse kan komen te vallen.

 6. Snellere verkoop van je huis

Door het toevoegen van een dakkapel en daarmee het optimaal gebruik maken van je ruimtes zal het ook makkelijker zijn je huis te verkopen.
Houdt hiermee wel rekening mee dat de dakkapel wel qua uitstraling en bouwtechnisch goed bij je huis past.

  7. Ventilatie

De ruimte zal naast meer licht ook van een betere ventilatie genieten. De dakkapellen kunt u namelijk uitrusten met een ventilatie rooster en/of een draaikiepraam. Het is zelfs mogelijk een insecten hor te plaatsen waardoor u ook in de zomernachten uw ruimte goed kunt blijven ventileren.